Voldoet jouw website al aan de nieuwe wetgeving?


Voldoet jouw website al aan de nieuwe wetgeving?
De overheid heeft een SSL-certificaat verplicht gesteld. Heeft jouw website al een SSL-certificaat?
De AVG/GDPR verplicht alle websites met een formulier hun bezoekers te beschermen middels een SSLcertificaat. Door een SSL-certificaat te installeren laat je aan de gebruikers zien dat jouw website betrouwbaar is. Een website die beveiligd is met een SSL-certificaat is voor de gebruikers te herkennen aan een aantal zaken:
Wanneer de URL van de website begint met HTTPS:// weet de gebruiker dat de website beveiligd is met een SSL-certificaat.  In het geval jouw website EV-SSL gecertificeerd is, dan zal de gebruiker een groen adresbalk zien en wordt de naam van het bedrijf in de adresbalk getoond. EV-SSL is een certificaat wat de gebruiker extra signalen geeft dat een website veilig is.  Als er een SSL-certificaat actief is, verschijnt er een slotje in de adresbalk van de gebruiker.  Bij het aanklikken van het slotje, krijgt de gebruiker in een drop-down menu extra informatie te zien over de aanvrager van het certificaat. 
 
Welke SSL-certificaten zijn er?  

DV SSL  

Een DV (Domeinvalidatie) SSL is de meest eenvoudige SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat de gegevens van jouw website een beveiligde versleuteling krijgen zodat de gegevens van jouw website worden beschermd tegen aanvallen van cybercriminelen. Het is een zeer snelle manier om jouw website te beschermen met een HTTPS versleuteling. Gebruikers die het slotje in de adresbalk zien, weten dan direct dat jouw website betrouwbaar is. Let wel: er wordt bij een DV SSL certificaat niet gevalideerd of het bedrijf achter de website een legitiem bedrijf is. Dat houdt in dat bedrijven met een met kwade bedoelingen ook een DV SSL certificaat kunnen gebruiken.
 
EV SSL 
 
Een EV SSL certificaat is noodzakelijk voor bedrijven die gevoelige gegevens van klanten opslaan. Denk hierbij aan creditcardnummer en contactgegevens. Bij de validatie van dit certificaat worden er legitieme bedrijfsgegevens gecontroleerd. Onlinewinkels en e-commerce sites zijn verplicht om een EV SSL-certificaat te nemen. Het validatieproces is zo uitgebreid dat fraudeurs niet in het bezit kunnen zijn van een EV SSLcertificaat. Visueel verschilt de EV SSL van de DV SSL middels de naam van het bedrijf in de adresbalk.
 Vrijgegeven •

© MARWEB-ONLINE.NL 2019